Indlæg

Fremstilling af indlæg er et af vores specialer. Vi har eget værksted, og vi fremstiller selv individuelt tilpassede indlæg.

Fejlstillinger i fødderne kan give gener i form af smerter i kroppen, fordi muskler og knogler ikke samarbejder optimalt. Fejlbelastninger kan medføre træthed/smerter i foden, knæet, ryggen samt medføre belastninger på huden (hård hud, ligtorne mv.) og kan medføre slidgigt.

Indlæg har til formål at mindske de gener, som du oplever pga. fejlstillinger i dine fødder. Ved at skabe og genoprette en så god anatomisk balance i foden som muligt, undgås og mindskes yderligere belastninger og gener i din krop.

Indlæg kan både være forebyggende, genoptrænende og aflastende. Det kan også være en del af behandlingen af eksempelvis diabetes og gigt.

Fodtøj - har en afgørende betydning for fodens bevægelse og er sammen med indlægget en del af behandlingen. Derfor undersøges og vurderes dit fodtøj.
Undersøgelserne er afgørende for at vurdere, hvilket indlæg som du har brug for. Der er selvfølgelig forskel på, om du har en medfødt fejlstilling, har gigt, diabetes eller om du ønsker at forebygge sports-/løbeskader.

Det er individuelt, hvad du har brug for, og derfor også individuelt, hvad prisen er og hvor lang tid, det tager at fremstille dit indlæg. Nogle fremstilles og udleveres samme dag, og andre gange tager det flere dage.

Har du fejlstillinger, som ikke kan afhjælpes med et indlæg, henvises til egen læge, der sørger for, at du bliver undersøgt af en ortopædkirurg, som kan vurdere din videre behandling.

Tilskud: Din læge kan henvise dig til indlægsbehandling jf. servicelovens § 112. Er du medlem af sygeforsikringen Danmark gruppe 1, 2 eller 5 ydes der tilskud til indlæg fremstillet efter funktionelt aftryk.